Shoppen in Milaan

Shoppen in Milaan

Italië is het modeland van Europa. De echte grote kledingmerken zie je op de catwalks in Milaan en je telt niet mee als je geen winkel hebt in de Galleria Vittorio Emanuele II. Veel mensen gaan ieder jaar weer vakantie vieren in Italië en steeds meer mensen gaan dan ook een dagje naar Milaan. Vaak om te stappen of te genieten van de architectuur, maar zeker ook om te shoppen! Hieronder een paar tips over waar je de mooiste winkels kunt vinden en waar je betaalbare kleding kunt scoren.

Galleria Vittorio Emanuele II


Dit is het grootste overdekte shopping gebied van Milaan. Hier kom je veel toeristen tegen. Zij komen voor de winkels, de barretjes, de restaurantjes en voor het mooie gebouw zelf. In de Galleria zijn veel verschillende winkels te vinden. Er zitten prachtige winkels van grote modemerken zoals Louis Vuitton, maar je vindt er ook ketens als de Mc Donalds. Hier kun je een kijkje nemen in de duurste winkels van Milaan, maar ook leuke kleding vinden in betaalbare winkels.

Fashion Quadrilatero

In Milaan zijn er vier winkelstraten die je niet mag missen als fashion lover. Deze vier straten worden samen ook wel de gouden vierhoek genoemd. Om hier te winkelen heb je een behoorlijk budget nodig, want alleen de grootste modemerken kunnen het betalen om hier een winkel te openen. Toch is het leuk om hier rond te lopen en te window shoppen.


Bron foto Fashion Quadrilatero: Flickr

Outlet 10 Corso Como


Ieder jaar komen de designers met een nieuwe collectie en dan is de oude natuurlijk uit de mode. Deze collectie van het vorige seizoen gaat dan naar 10 Corso Como. Dit is de grootste designers outlet van Europa. Hier vind je kleding van de allergrootste modemerken met soms wel 70% korting! Als je deze zomer op de camping Isolino staat, dan ben je met een uurtje al bij deze outlet en kun jij voor een prikkie een echt designers souvenir kopen!


bron foto 10 corso como:Flickr

1 comment:

  1. Leuk! Ik ben helaas nog nooit in Milaan geweest. Wel in plaatsen als Florance, San Gimignano, Siena, Bologna, Rome, Venetië ect. =]!

    xxx Katy ^^!

    ReplyDelete